De eerste stap naar een gezonde, stralende huid is het hebben van een goede ‘Daily Skincare Routine’. Omdat iedere huid anders is, is het belangrijk dat je producten gebruikt die bij jouw huid passen. In deze blog vertel ik je waarom het belangrijk is om jouw huid iedere dag goed te verzorgen, welke producten onmisbaar zijn in je dagelijkse routine en hoe je erachter komt welke producten het beste bij jouw huid passen.

Waarom is het belangrijk om je huid iedere dag goed te verzorgen?

Onze huid wordt elke dag blootgesteld aan invloeden van buitenaf, zoals UV-straling, uitlaatgassen, sigarettenrook, bacteriën etc. Deze invloeden zorgen op (langere) termijn voor schade aan de huid. Het huidverouderingsproces zal versnellen, de huid kan gevoelig en/of onzuiver worden, de huid verslapt en gaat er dof uitzien. Om dit te voorkomen is het belangrijk om in je skincare routine producten te gebruiken die antioxidanten bevatten. Antioxidanten, zoals vitamine C&E en groene thee, beschermen de huid tegen deze schadelijke invloeden en vertragen het huidverouderingsproces.
Nog een reden is dat vanaf je 25e levensjaar de huid helaas minder snel vernieuwd. Je huidcellen worden minder actief, waardoor de aanmaak van collageen en elastine afneemt. Door je huid goed te verzorgen met de juiste producten en de juiste werkzame ingrediënten, blijven je huidcellen actief en gezond en vertraag je dus ook weer het huidverouderingsproces.

Welke producten zijn onmisbaar in een goede Skincare Routine?

De eerste stap in je skincare routine is het reinigen met een cleanser die past bij jouw huid. Het is belangrijk dat je jouw huid zowel ’s ochtends als ’s avonds reinigt! Je cleanser verwijdert namelijk ’s ochtends overtollig talg en afvalstoffen van je huid. Die komen vrij gedurende de nacht wanneer jouw huid zich herstelt en vernieuwd. ’s Avonds verwijdert je cleanser make-up & vuil waar je overdag mee in aanraking bent geweest. (denk aan uitlaatgassen, sigarettenrook, bacteriën etc.)
Door je huid goed te reinigen kunnen deze vuilresten zich niet gaan ophopen op jouw huid en voor verstopte poriën zorgen. De werkstoffen van de producten die je daarna aanbrengt kunnen ook beter worden opgenomen.

De tweede stap in je skincare routine is het aanbrengen van een serum. Serums bevatten een hoge concentratie aan werkstoffen die doordringen tot in de diepere lagen van de huid. Een serum is vaak dun en licht van textuur waardoor het snel kan worden opgenomen. Ook laat het geen vettig/plakkerig laagje achter laat op de huid.

De derde en laatste stap in je skincare routine is het aanbrengen van een dag- en nachtverzorging. In de ochtend is het belangrijk dat je een dagcrème aanbrengt met een SPF. SPF beschermt je huid niet alleen tegen UVA- en UVB-straling, maar zorgt er ook voor dat littekens, acné en pigmentvlekken niet verergeren. Ook in de winter en op bewolkte dagen is het belangrijk om een SPF aan te brengen, omdat ook dan UV-straling aanwezig is. En omdat de zon nummer 1 is in het veroorzaken van vroegtijdige huidveroudering, is dit natuurlijk ook een hele goede reden om elke dag een SPF te gebruiken.
In de avond sluit je jouw skincare routine af met een nachtcrème die jouw huid helpt te herstellen gedurende de nacht. Een nachtverzorging is vaak wat voller van textuur en bevat krachtige ingrediënten die voedend & herstellend werken op de huid.

Deze 3 stappen vormen de basis van jouw daily skincare routine. Je kunt de conditie van jouw huid nog meer verbeteren door 2-3 keer in de week een extra product in te zetten, zoals een exfoliant en een masker. Door een exfoliant in te zetten verwijder je dode huidcellen en stimuleer je de cel vernieuwing. Hierdoor kunnen de werkstoffen ook weer beter worden opgenomen in de huid. Een masker is een extra verzorging met een hoog percentage aan werkzame ingrediënten. Voor elk huidtype en huidconditie is er een passend masker. En met een masker creëer je ook gelijk een rustmomentje voor jezelf, ik zeg win-win situatie!

Hoe weet ik welke producten het beste bij mijn huid passen?

Het is belangrijk om te weten wat voor huid je hebt en welke producten je het beste kan gebruiken om je huid goed te verzorgen. Ga daarom nooit zonder advies van een huidspecialist producten aanschaffen. Het gebruik van verkeerde huidverzorging kan er juist voor zorgen dat de huid uit balans raakt, wat huidproblemen kan veroorzaken of verergeren.
Je kunt in onze schoonheidssalon terecht voor een gratis huidanalyse en productadvies. We zullen dan samen met jou gaan kijken waar je huid behoefte aan heeft, hoe we je huid kunnen verbeteren en welke producten hier het beste bij passen. We stellen een ‘Daily Skincare Routine’ voor je op en vertellen jou hoe je nu het beste je huid kan verzorgen. De producten die wij adviseren zijn van het merk Image Skincare. Tijdens de behandelingen werken we ook met dit hoogwaardige merk. Image richt zich op effectieve huidverbetering. De producten bevatten een hoge concentratie aan natuurlijke- en innovatieve ingrediënten om huidproblemen aan te pakken en het verouderingsproces te vertragen.

Wil je meer informatie over het merk? Neem dan een kijkje op www.imageskincare.nl. Ook kun je met al je vragen over het merk, huidproblemen of huidverzorging bij ons terecht. Je kunt hieronder een berichtje achterlaten of contact met ons opnemen via het contactformulier.